Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2021.01.21 - 9:53
 Fredag, 25 September 2009 11:47 | skrivet av: Göran Lundin
Framtidens böcker ... är här
När jag nu lyssnar på radion från bokmässan, om alla dessa böcker, kommer jag ihåg de tunga lyften, släpkärror, lådor, ja, till och med en hästfinka har vi använt för att transportera böcker till mässan. Men nu står vi inför ett paradigmskifte, och snart brakar det loss.

För jag är övertygad om att läsplattorna snart kommer att invadera Sverige. Google håller på att digitalisera all världens böcker och flera svenska förlag satsar allt mer på e-böcker. Redan har läsplattan slagit igenom i USA, tack vare Amazons satsning. Här i Sverige finns ännu ingen riktigt bra platta, men den kommer. Sony är på väg och flera andra tillverkare har kommit långt. Vitsen med läsplattan är att den ska simulera vanliga boksidor när det gäller läsbarhet och dessutom erbjuda så mycket mer: bilder, länkar, etc. Själv kommer jag under nästa år att arbeta med att digitalisera alla min egna böcker och göra dem tillgängliga för framtidens teknik. Jag vill ju bli läst!

Därmed inte sagt att den vanliga boken kommer att försvinna. Däremot kommer den att bli betydligt ovanligare. Vi sparar papper, oändligt med papper och världens alla böcker ligger öppna för oss. Inte minst tack vare Google ...

Svar av: Barbro Bäcklund 2009.10.03 - 23:52
Jag är mycket intresserad av läsplatta. Har börjat höra mig för om vilken som är bäst på marknaden.
Nackdelen är priset.

Den finns i Sverige priset på den är 3000:-. Det finns också alternativ i bland annat Frankrike. Där ifrån det går att beställa.

Men den skulle vara mycket användbar i forskarprojektet som jag håller på med nu. Med all digital läsning som jag ska göra.