Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.07.10 - 19:03
 Måndag, 2 November 2009 19:45 | skrivet av: Stig Lennart Larsson Västerbokhandeln AB
Den rådande boksituationen
I förra lågkonjunkturen gick boken bra, och var till och med årets julklapp ett år. Boken har gått bra i lågkonjunkturer historiskt men inte så denna gång. Förlagen redovisar en total volymminskning på 8 procent, och är utan jämförelse den största minskningen på 50 år.

Vad beror detta på?

Vi påstår att det beror på näthandeln, och att ju mer böcker näthandeln säljer, destor sämre kommer det att gå för förlagen. Hur hänger detta ihop?

Adlibris, och sen givetvis även Bokus, vill ha en högre rabatt och menar en del är ett slags marknadsföringsbidrag, men den största och mest säljande marknadsföringen för en bok är att kunna se, ta i och välja bland böcker. En fysisk exponering är överlägsen, men kostsam för bokhandeln, varför både sortiment och antalet boklådor minskat, till följd att totalförsäljningen minskar.Dumpade priser omöjligör teckningsbidrag och kunden strosar inte bland böcker på nätet som i en butik, istället går kunden direkt på det hon söker och eftersom sortimenten tunnas ut fysiskt minskar bokförsäljningen.

Det är ganska logiskt när vi tänker efter.

Svar av: Indra 2014.03.06 - 04:03
Det e4r inte riktigt keorrkt att se4ga se5, men en nolla e4r ett tecken pe5 att det kommer en ny fasett, dvs en ny aspekt av e4mnet. Den kan vara he4mtad fre5n en tabell med den kan ockse5 vara en del av indelningen i sje4lva schemat. Men, Dewey e4r lite komplicerat, det kan komma en ny fasett utan en nolla och det kan finnas fler nollor ff6re en ny fasett. Det e4r viktigt att le4sa instruktionerna i WebDewey.