Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.07.10 - 16:52
 Fredag, 4 December 2009 14:38 | skrivet av: Göran Lundin
Michael Moore skriver till Obama
Jag läste på Yahoo om Michael Moores öppna brev till president Obama. (Se länken http://groups.yahoo.com/group/afghanistan_ockuperat/message/5737)
"Än har du tid att ändra dig, herr President."

(Tonight we still have hope. Tomorrow, we shall see. The ball is in your court. You DON'T have to do this. You can be a profile in courage. You can be your mother's son."

Det gäller förstås Obamas beslut att skicka 30 000 nya soldater till kriget i Afghanistan. Det är så sant som det är sagt: det är lätt att starta krig, men desto svårare att avsluta dem.

President Obama fick nyligen Nobels fredspris, men han har ännu inte tagit emot det. även om han kanske inte har civilkurage nog att ändra sitt beslut om att skicka fler soldater, kanske han har kurage nog att inte ta emot priset. Vem vet?

Michael Moores hela brev är värt en läsning. Det argumenterar bra för sin sak. Obama försöker blidka de amerikanska hökarna och den amerikanska högern, men han kommer bara att få det än värre. Dessutom, fastslår Moore, antalet talibaner i Afghanistan är försumbart. Kriget gäller talibanerna och det är en helt annan sak.

Själv var jag aldrig särskilt entusiastisk inför valet av Obama. Retorik är en sak, politisk handling en annan. Men säkert kommer Obama att hålla ett vackert tal i Oslo - om han nu verkligen vågar komma. Jag önskar jag hade tid att åka dit och demonstrera.


Svar av: Daniel Burlin 2009.12.08 - 10:59
Mycket bra brev av Michael Moore. Är själv ett fans till honom och hans upplysande produktioner.

Vad gäller Obama & fredspriset tycker jag att det hela känns märkligt. Har inte fått grepp om vad han gjort ännu. Kan bara hoppas att på priset kan fungera som en mental-broms att undvika framtida handlingar i krigens tecken...men tydligen sprack det på direkten då jag nu förstått att fler soldater ska skickas.

Slutligen, ang. Michael Moore, väntar nu på han kommande film, Capitalism - A Love Story, lär bli en höjdare.