Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.07.10 - 18:23
 Tisdag, 16 augusti 2011 21:50 | skrivet av: Göran Lundin
Tjugoårsjubileum
Nästa år fyller Ord&visor tjugo år. Under den tiden har vi gett ut 350-400 titlar, varav många har betytt massor med arbete. Det känns lite märkligt, trodde nog inte själv på det från början. Många gånger har jag velat kasta in handduken, men så har någon slängt tillbaka den igen och så har det strävsamma arbetet fortsatt. Långsam uppförsbacke, som min strävsamme kollega, fotografen Erland Segerstedt, brukar säga. Och varje gång lär man sig något av erfarenheten och kan göra lite, lite bättre nästa gång.

Hursomhelst, jubileet ska firas och mest sannolikt kommer vi att ordna en stor berättar- och författarträff i Skellefteå, i samband med berättarfestivalen här, i april. Jag hoppas att många av förlagets författare kan komma - både för att medverka och lyssna.

För egen del håller jag på att sammanställa ett berättarprogram under rubriken Bussen på Bjurforskammen - erfarenheter från fyrtio år bakom bussratten. Samtidigt kommer en bok ut med samma namn. Det är en redigerad upplaga av Busschaufför på villovägar och kortromanen Möte med frälsaren.

Datum för författarträffen återkommer vi till.

Under jubileumsåret kommer jag att skriva en del betraktelser - öppenhjärtiga sådana - i det här forumet, så bespetsa er på lite skvaller! Och naturligtvis välkomnar jag också andras inlägg. Redaktören ska inte gå fri!

Svar av: Else - Marie Vikström 2011.08.26 - 13:59
Hej Göran !
1986 flyttade jag och min man från Anderstorp. Vi var då mycket aktiva i Unga Örnar och bodde i ett radhus ganska nära, där du bodde med din familj. Fram till nu har vi turnerad med våra jobb över hela Sverige, men lever nu som " hästbönder " i Kvarnriset Burträsk.

Här har jag nu inspirerats att börja skriva framförallt barnböcker. (Har publicerats i Liv i Sverige några gånger och vunnit en novelltävling där ). Turligt nog är min granne Åsa Renström en utmärkt illustratör. Hon illustrerar och jag skriver. Mickes dagbok-en tibbes öden och äventyr är snart illustrerad och klar.
Min gode vän Britt Söderholm, Katrineholm gav mig rådet att vända mig till Ord och visors förlag för utgivning av vår barnboksserie, eftersom vi gärna vill profilera oss lokalt och inte hamna i klorna på något stort förlag, vilket vi skulle uppleva som jobbigt. Jag känner Linn Hallberg, så jag vet. Kan också tänka mig att vara aktiv, som volontär i förlaget och inför jubileet eftersom jag gör vad jag vill numera. Jag har egen hemsida, där jag och våra djur berättar om sina liv.
Dessutom håller jag på med en bok om Kvinnorna i Risliden en bok i versform med foton, som handlar om Rut, Gustava, Sofia, Astrid och Hilda, starka kvinnor, som jag minns dom från byn.
Prov på mitt skrivande
se http: www.123minsida.se/KvarnrisHast
PS Jag vill gärna få kontakt med dig !