Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.07.10 - 18:57
 Söndag, 11 September 2011 11:01 | skrivet av: Göran Lundin
11 september
Idag är tidningar, teve och radio mättade med reportage och analyser om 11 september. Det är naturligtvis riktigt att hedra de som omkom i denna terrorattack, men det slår mig att nästan ingenting nämns om alla offer som USA:s krig mot terrorismen sedan skördade. De mäts i hundratusentals; i Irak, Afghanistan och andra länder där USA inledde ett både öppet och hemligt krig.

Usama Bin Ladin var kanske inte medveten om det då, men attacken mot World Trade Center och Pentagon innebar att USA började rusta sig till döds och inleda krig som man egentligen inte hade råd med. Med en annan president vid rodret hade det möjligen sett annorlunda ut, men jag är långt ifrån säker.

Den så kallade arabiska våren har också inneburit att världskartan ritats om. Stormakten USA har inte lika mycket att säga till om längre och dess gamla allierade diktatorer är i flera fall borta. Folken i olika länder i Nordafrika och Mellanöstern har tagit saken i egna händer. De kräver demokrati och rättvisa.

Kommer det en bättre värld av detta? Jag hoppas det, men världshistorien visar hur imperier och stormakter hela tiden kommer och går. Kina, som är på starkt uppåtgående, är ingen önskepartner för fredsbyggande och en rättvisare värld.

Men världen ser ändå annorlunda ut på en viktig punkt: makthavares övergrepp är inte lika lätta att dölja längre. Den nya tekniken har gjort att världen krympt. Information och nyheter sprids med blixtens hastighet. Det är inte underligt att olika härskare idag - från EU i Bryssel till Assad i Syrien - jobbar frenetiskt för att ta kontrollen över nätet.

Att förhindra det blir förmodligen den stora utmaningen i framtiden för demokratirörelsen.

Svar av: Olivia 2016.06.27 - 11:53
You are really starting to make this stuff look good! I love fermented foods, and super spicy foods.I wonder if this could be made with caeHuflower.liy, do you ever think you would open a little stand at your farmers market and sell it?