Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.07.10 - 17:02
 Måndag, 3 oktober 2011 15:38 | skrivet av: Göran Lundin
Båtens färd på land
Ibland tar det lång tid: för Bengt Hanssons fantastiska diktsamling över land färdas båten på männens axlar, tog det närmare ett år att få ett erkännande på nationell nivå. Svenska Dagbladet skrev om boken på ett helt uppslag och sedan följde det ena på det andra. Nu håller upplagan på att ta slut. Den tionde september rankade SvD den som nummer ett i en särskild rankinglista man publicerar varannan månad. Värt att notera är att arbetaren och autodidakten Bengt Hansson fick sitt erkännande i moderata SvD och inte någon så kallad arbetartidning. Men där känner man igen historiens vingslag.

Efter det har följt andra, lyriska recensioner och jag är övertygad om att Bengt Hansson kommer att ta sin rättmätiga plats i Norrlands litteraturhistoria så småningom. Oerhört kul att få vara med om det!

Jag kommer fortfarande ihåg när jag läste manuset första gången och tvingades lägga ifrån mig det då och då, för att begripa att detta var verklighet. Bengt Hansson var verklig, hans opublicerade diktverk var verkligt - allting var sant och det var som att hitta en skatt som gått alla andra näsan förbi.

Jag hoppas att jag får vara med om det här fler gånger, men jag inser att chansen är liten. Men om något ska bli ett bestående minne av Ord&visor så är det denna fantastiska bok!

Svar av: Boo Jonsson 2011.11.01 - 10:35
Det var bra att Bengt Hansson kom ut, och det är
tack vare hans son Tordleif och Göran Lundins
Ord&Visors förlag.
En malört i bägaren är att moderata SvD tar åt sig äran.Bland moderaterna hör Bengt lika lite hemma som "allmän rösträtt" och "kampen mot apartheid". Bra att hans dagbok från "Aktuellt i politiken" finns med.
Det är bara att beklaga att arbetarrörelsen tappat greppet om kulturen; litterturen; poesin.
"Poeten från Dåres" har blivit hemlös.
Undantag LO tidningen.