Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.07.05 - 18:56
 Söndag, 16 September 2012 20:07 | skrivet av: Göran Lundin
Maxad styrketräning med böcker
Två månaders slit med tusentals böcker är nu i stort sett över! Stora delar av förlagets boklager är nu överflyttat till Förlagssystem i Falun. Jag uppskattar att jag personligen burit omkring 20 ton böcker, av och på pallar, av och på ett hårt utnyttjat släp. Två lokaler har utrymts och nu återstår bara den fysiska förflyttningen av sex pallar till ett nedlagt cementgjuteri i Tvärålund.

På kuppen har jag dragit på mig "tennisarmbåge" i bägge armarna, men dessbättre har ryggen hållit. Nu är det istället en fröjd att gå in på Förlagssystems webbtjänst och läsa lagerstatus, försäljningsstatistik med mera. Fantastiskt! Och jag ställer mig frågan: varför gjorde jag inte det här för flera år sedan? Dessutom är Förlagssystems personal ett under av vänlighet och tjänstvillighet, trots att Ord&visor bara är en marginell aktör i detta jättesystem av bokhantering. Om jag inte minns fel har FS 60.000 titlar i lager.

Trots allt behåller vi distributionen av lite äldre böcker och all poesi, men det arbetet väger lätt i det stora hela. Dessutom kommer både våra författare och bokköpare att märka att leveranserna går snabbare. Förlagssystem sköter även om all fakturering, betalningspåminnelser, m.m. och bekymren med tennisarmbågarna väger i sammanhanget lätt.

Till stor hjälp har min sommarvikarie Maria varit. Över 80 titlar har lagts in i Förlagssystems register, med text och bild, och det har varit ett enormt petande. Men, som sagt, nu är det gjort och jag kan med gott samvete ta mina arbetsveckor i Tärnafjällen - där jag för övrigt befinner mig för ögonblicket. I fast förvissning att allting fungerar lika bra ändå!