Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2022.09.30 - 22:26
 Onsdag, 27 April 2016 09:08 | skrivet av: Göran Lundin
Göran Palm är död
Göran Palm träffade jag första gången i Skellefteå i början av 1980-talet. Han och den nystartade Föreningen Liv i Sverige hade inbjudit till ett möte för stimulera berättandet och även få igång lokala aktiviteter. Jag minns att mötet hölls i en liten kafélokal på Södra Järnvägsgatan. Det var faktiskt en del folk där - inklusive undertecknad - och Göran Palm inledde med några korta ord och förklarade att det inte var han, utan vi besökare som skulle prata och berätta.

Det blev dödstyst i lokalen. Det gick säkert fem pinsamma minuter innan någon vågade öppna munnen. Göran hade tålamodet att vänta ut oss och så småningom kom samtalet igång. Berättelserna fyllde rummet. Göran var nöjd med kvällen, och jag själv imponerades av hans möteskyla - eller vad man nu ska kalla det.

Vi fick god kontakt med varandra och Göran återkom till Skellefteå under sin rundresa för att samla material till sin bokserie, Sverige en vintersaga. Då hade jag och Göran Burén hunnit starta Ord&visor förlag, och vi förärades en dikt i en av delarna, nummer 3 tror jag det var. Sedan dess har Ord&visor och liv i Sverige samarbetet om ett flertal utgivningar. Jag fick dessutom ta emot föreningens Trampcykelpris av honom 2007. Ett stort författarskap och en hängiven folkbildare!