Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Broome

Christina Broomé
ANNORLUNDA

 

Lägg i kundvagn
260 sid. Danskt band.
Pris:
230 kr

Läs ett utdrag!

En annorlunda resa


Mitt första skrivna alster som publicerades skrev jag då jag var omkring fem år gammal. Skrev är kanske en aning förmätet att påstå. Jag dikterade en saga och min mamma skrev. Koden med bokstäver hade jag ännu inte knäckt men berättarlusten hade jag redan. Sagan skickade mamma in till en lokal tidning som publicerade den på sin barnsida. Jag var omåttligt stolt. I skolan var svenska mitt favoritämne och att skriva uppsats var en höjdpunkt.
                     
Lusten till skrivandet har alltid funnits hos mig som en skugga genom hela livet. Som många andra skrev jag på lediga stunder och vid sidan om allt som vardagen förde med sig. Jag gav tidigt mig själv löftet, att då jag blivit pensionär skulle jag ta tag i mitt skrivintresse på allvar. Så blev det också och skriva är något jag kommer att fortsätta med hela mitt liv.

Till att börja med skrev jag ett antal noveller och jag har fått bidrag antagna i flera antologier och novellsamlingar. 2013 var jag en av vinnarna i en novelltävling på webbsidan Kapitel 1. Så småningom växte tanken på att skriva en bok och efter några år hade jag skrivit färdigt manuset till ”Annorlunda” som nu finns utgiven på Ord&visor. (I samarbete med Liv i Sverige) Den handlar om mitt eget liv. Om min tonårstid då jag så småningom kommer till insikt om min homosexuella läggning. Den upptäckten kommer sedan att prägla hela min framtid och mina livsval. Så här presenteras boken av förlaget:

”Det är sent 60-tal och Christina har gjort en viktig upptäckt. Det är början på en livsavgörande resa för henne. Hon har turen att träffa andra likasinnade, som introducerar henne i en värld hon inte ens visste existerade.
I Christina Broomés starkt personliga berättelse finns framförallt glädje, nyfikenhet och intensiva kärleksmöten.”

På Birka Folkhögskola har jag gått tre olika skrivkurser. Att gå en skrivkurs är väldigt utvecklande, roligt, inspirerande och nyttigt. En skrivkurs som hölls på Riksarkivet i Östersund har jag också gått. Den var annorlunda men mycket intressant. Skrivarkurser är något jag varmt rekommenderar till alla som är skrivintresserade.    

Numera bor jag och min familj i Spanien på vintrarna. Somrarna tillbringar jag alltid i vårt hus, beläget i en liten by några mil utanför Östersund i Jämtland.