Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Lena Hilmersson Lena Hilmersson
Om inte Rasmus
fått röda hund

Lägg i kundvagn

420 sid. Inb.
Pris:
250:-

Läs ett utdrag!


Här fanns min historia!

Som liten tycket jag om att berätta sagor, precis som mormor. I skolan var uppsatsskrivning en favorit och drömmen fanns tidigt att skriva något ”på riktigt”. Under tonåren påbörjade jag ett par bokprojekt men de blev i allmänhet korta. En bidragande orsak var säkerligen bristen på ordbehandlare vid den här tiden, det blir sällan rätt från början. Det enda jag fullföljt är att skriva dagbok, något jag gör fortfarande, över fyrtio år senare.

Först när barnen blivit flygfärdiga väcktes lusten på allvar igen och det fick börja med några skrivarkurser. På en av dem fick vi uppgiften att skriva något utifrån ordet ”Tystnaden”. Vi åtta deltagares bidrag var minst sagt olika. Mitt handlade om morgonen efter ett gräl. Det väckte så pass stort intresse bland de övriga deltagarna att jag själv blev nyfiken. Vilka var personerna egentligen, vad hade de grälat om och vilken relation hade de? Då hade jag ingen aning men insåg snart att här fanns min historia!

Detta är fyra år sedan, år med att skriva, skriva om, bearbeta, låta vila och sen ta tag i igen. Även om jag från början knappast visste någonting alls om mina huvudpersoner så var några saker klara från början; boken skulle handla om helt vanliga människor. Inga vampyrer, inga blodiga mord med alkoholiserade poliser. Samtidigt måste berättelsen vara så spännande att läsaren vill fortsätta läsa. Det fick inte handla om mig själv men i den färdiga boken finns många platser och händelser från verkligheten. Ett exempel är katten Smiffe som en gång i tiden var lika viktig för mig som han är för bokens Anders. Min familj har också en liten statistroll i ”Om inte Rasmus fått röda hund”.

Det är trettio år sedan jag kom till Linköping och här träffade min man. Vi har två döttrar som nu är utflugna. Jag är ekonom på en statlig myndighet och Excel-fantast, knappast den man i första hand tror ska skriva en roman. Nyheten om min bok har med andra ord varit en stor överraskning för de utanför min närmsta vänkrets. Själv tycker jag det har varit avkopplande att ha något annorlunda vid sidan om det vanliga arbetet!