Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

   

Jag är en gammal högstadielärare, mitt i Medelsverige och har sex barn mellan 50 och 17. När den äldsta var liten började jag skriva en sjörövarroman för henne, VERONICA, numera en klassiker. På den vägen är det, då och då ett äventyr med spänning, humor, action, kärlek, budskap.

Född i Göteborg, uppvuxen i Stockholm, där jag lärde mig hata skolan och älska tradjazz. Spelar Sousaphone i Barfota Jazzmen i Sundsvall, sedan jag flyttat till Ånge 1969.

Här har jag hjälpt till som ungdomsledare i fotboll och hockey och lett amatörteater med ungdom och barn, bl a ÅNGESPELET på Minervaskolan. Jag har också skrivit och deltagit i några stora arbetarspel, i Seskarö, Piteå, Sundsvall.

Envis som jag är har jag sålt Proletären varje vecka sedan 1972, även om revolutionen låter vänta på sig. Men orättvisorna ökar och det finns mycket att göra under tiden.

Erfarenheterna från Ånge ligger bakom både UNGA FLICKORS DAGBOK och EBBE BRAHS MEMOARER – den allra roligaste boken att skriva.

De första åren på 2000-talet har jag arbetat med barnboksserien om MATTE och MYRAN. De fem böckerna utspelar sig också i södra Norrland. Myran är en tuff liten invandrartjej. Skriveriet underlättas av att jag är pensionär och kan öka kontakten med läsare och beställare.

Har just avslutat serien om ERENA – REBELLEN FRÅN SILLTUNNAN,

en tolvårig Robinhoodflicka i Östersjöområdet. Kanske en lillsyrra till Sjörövar-Marre i Veronicaböckerna. Den sista av de fyra böckerna är ERENA OCH FANTOMEN.

Just nu arbetar jag på en smårolig hockeyserie med arbetsnamnet PELLE PUCK.
Jag har haft fem hockeykillar och suttit i speakerbåset i trettio år. Fast inte oavbrutet förstås. Liksom Matte och Myran handlar den om typ lågstadieungar i Mittnäs.

186 sid.
Hft.
Pris: 145 KrLäs ett utdrag!


 Denna eHandel har producerats av guru.se