Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


Kent Lundholm
Isak Nordlunds otur

"Jag föddes 1958 i byn Bäckmyran, några mil utanför Lycksele i Västerbottens inland. Efter ett tiotal år som sjuksköterska sadlade jag om till journalistyrket. Det blev ett tiotal år på Nordnytt, Västerbottens Folkblad och Umeå Posten. Nu arbetar jag som pressinformatör på Västerbottens Länsstyrelse.

Efter debuten 1999 med romanen Svin föder svin, bestämde jag mig för att försöka renodla mitt språk. Så har fallet blivit i min kommande roman All världens lycka. Sen barndomen har jag burit på historien om mannen med kojan, och den ofattbara otur som han råkade ut efter att ha införskaffat en sådan. Med den berättelsen som kärna har jag broderat fram "sanningen". I vilket fall som helst så blev det en riktigt trevlig skröna.

En dag får Isak Nordlund nog av vinterkylan och beslutar sig för att införskaffa en skogskoja. Det är upprinnelsen till den otur som kommer att förfölja honom. En rad märkliga händelser får till slut Isak att tro att Gud Fader försöker dräpa honom. Men räddningen är närmare än han anar. Tålmodigt har änkan Märta väntat på att få ge honom all den värme och kärlek som en genomfrusen man behöver. Genom henne får Isak veta att den som får se sju svanar komma flygande ska berikas med all världens lycka.

Filmplaner
Redan innan romanen kommer har jag skrivit ett färdigt filmmanus, som Kjell-Åke Andersson, en av landet främsta regissörer fastnat för.

"När jag läste filmmanuset till All världens lycka fastnade jag direkt för de genuina karaktärerna och de inlandsmiljöer som de rör sig i. Humor och allvar går hand i hand, och det som börjar i bitter kyla landar i varm och innerlig kärlek."
Kjell-Åke Andersson (som bland annat regisserat Juloriatoriet, Min store tjocke far, Familjehemligheter).

208 sid. Inb.
Pris: 180 Kr

Lägg i kundvagnLäs ett utdrag!

 


 Denna eHandel har producerats av guru.se