Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


Brev från min sommar

Bergström, Kerstin

En roman om trygghet och tillit

/---/
"Den nya romanen är, som de flesta av Kerstin Bergströms prosaberättelser, koncentrerad och sparsmakad. En kvinna sitter på sin gård vid älven. Det är några dagar in i juni. Hennes sommarlov har precis börjat. Det är några dagar kvar till midsommarafton och hon skriver på ett brev.
/---/
Tillbaka på skolan träffar hon återigen den andre mannen. Återseendet startar en process som gör att hon skriver brev på brev för att för sig själv reda ut vad som egentligen hände den gången.
Den nya romanen är en stark kvinnas berättelse, en kvinna som vet att Liv är en krävande men givande sysselsättning.
/---/
En liten sidohistoria om berättarens pojkes flickvän Mia, visar också hur Kerstin Bergströms sparsmakade prosa kan innehålla starka känslor och på några korta rader ges här en stark beskrivning av hur det kan vara att växa upp med alkoholiserade föräldrar.
En annan sidohistoria, om "Tok-Viktor ",är också det en oerhört levande beskrivning av utanförskapets villkor.
Genom romanens 120 sidor löper också sambandet mellan kvinnan i huset vid älven och den franske 1800-talsförfattaren Alphonse Daudet och hans bok, Brev från min kvarn. I den finner hon förklaringar och kopplingar till sina egna erfarenheter.
När midsommardagen slår ut sjunger småfåglarna i kvinnans närhet och hon tänker genast på den franske författarens påfåglar. De nio sommarbrev hon hunnit skriva blir aldrig skickade, men allt som hunnit hända i denna stillsamma brevroman har ändå gett innehåll till begreppen Trygghet, tillit och trohet.
Det är en harmonisk stund - allt hör ihop och själva livet pågår. Precis som det ska vara."

Lars Hedström
Norrbottens Kuriren