Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


Bussen på Bjurforskammen

Lundin, Göran

En bussförarförfattares testamente

Den hyperenergiske Lundin har inte bara skrivit 20 böcker, drivit/driver ett bokförlag och kutat maraton riktigt fort. I 35 år har han också kört buss i Skellefteå och naturligtvis utnyttjat det i sitt författarskap.
Vi tror vi vet. Göran Lundin vet och har mer, och förmodligen bättre, än någon annan skrivit om hur det verkligen är.

"Bussen på Bjurforskammen" är tänkt att bli hans testamente som "bussförfattare". Här finns en handfull nya berättelser, en samling bearbetade från "Buss på villovägar" (1993), men också kortromanen "Möte med frälsaren", visserligen kritikerrosad då den gavs ut 1996, men också en trycktekniskt misslyckad produkt som nu ges en ny chans i handfastare tappning.

I den här utgåvan finns berättelser med många kvaliteter. För en Skellefteåbo har den förstås sin igenkänningsfaktor, geografiskt men också i personellt. Ta den kutryggige äldre mannen som alltid betalade med jämna enkronor...
Busschauffören som passerar slocknande gatlyktor kan skrattas åt, men inte bara skrattas, bussinteriörkapitlet "Bakom Skärmväggen" andas förstås erfarenhet. Och så vidare.

Och så till sist: "möte med frälsaren". Här finns busschaufförens mardröm, men också en berättelse med andra dimensioner.
Göran Lundin kombinerar stilsäkerhet med förankring i vardagen. Hans historier är lätta att ta till sig och tycka o och bussbranschen är honom ett rejält tack skyldig.
För han vet ju hur det ÄR och kan berätta om det.

Olla Lundqvist
Norra Västerbotten