Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


Tindras återkomst

Lundin, Göran

Fjäll, malm och mycket girl power

Hjältinnan är 17 år och har snudd på övernaturliga förmågor. Hon känner saker ; vet ibland hur det förhåller sig utan att vare sig ha hört eller sett. Och hennes förmåga att kommunicera med djur är formidabel.

Det låter som en ungdomsroman och det är det också, men Göran Lundin är angelägen att påpeka att böckerna om naturbevakaren Petter "Smygis" Öhrnberg även kan läsas av vuxna.

"Tindras återkomst" är den tredje och sista delen i Smygis-serien, vars genomgående tema är att berättelserna utspelar sig i den västerbottniska fjällvärlden och tar upp ämnen som på ett eller annat sätt hotar den.

I "Dödsmaskinerna" handlade det om skoterkörning och dödsföraktande slag, här om skumma malmletare som inte väjer för någonting. Här finns den åldrige ensamvargen Evert Skum som gjort sitt eget guldfynd, men håller tyst om den saken, för tänk hur fjällvärlden skulle utarmas om de mörka krafterna visste.

Och här finns Tindra, tillbaka efter några år hos mamma i Venezuela. Hon känner Evert redan innan hon träffat honom, står helhjärtat på hans sida och är full av egensinnig handlingskraft.

Smygis då? Finns med, visst, men den här gången lite vis sidan om, låt vara att Tindra hunnit bli två år äldre och förälskad i naturbevakaren vars förhållande med Helena för tillfället inte är alldeles på topp.

Olle Lundqvist
Norra Västerbotten