Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


Minus en

Kozyrev, Aleksej

Skrämmande läsning om ryska maffian

"När Anatolij Pristavkin, ordförande i den ryska benådningskommission som president Jeltsin tillsatte, var på besök på Gotland i fjol blev hans hemmavarande familj angripen och hotad till livet av den nya ryska maffian. Det berättar han i förordet till den just utkommna kortromanen "Minus en" (Ord & Visors förlag) där den ryske författaren Aleksej Kozyrev berättar om ett fall från vad han kallar den nya ryska verkligheten.

Boken är översatt till svenska av gotlandsfödda Lina Petersson, som också skrivit bokens inledning. Det är första gången Kozyrev översätts till svenska.
Det är en fascinerande historia som Kozyrev berättar. Han tar upp ett av de fall som benådningskommissionen har att behandla - en "nyrysk" affärsman som lyckas bra med sitt företag men snart hamnar i den ryska maffians klor.
Boken skildrar hur han försöker lösa problemet och vilka följder det ger.


Det är en gripande och skrämmande berättelse men på samma gång också finstämd och med en hel del värme och omtanke mitt i det hemska.
Man får inte bara möta maffians härjningar i det nya Ryssland utan här finns också frågan om brott och straff, om att benåda eller avrätta.
I Ryssland slutade man med avrättningarna först 1999.
Boken skrämmer men inger också hopp om att Ryssland kan vara på väg mot en djupare demokrati och ett mänskligare samhälle."

Ola Sollerman
Gotlandstidningar