Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Hermansson, Anders och Nahide Ergezen


Nahide: Jag föddes i början av 50-talet, tiden innan TV och datorer härskade över vardagen. Jag växte upp omgiven av öppensinnade och omvärldsintresserade vuxna. Kvällarna var fyllda med högläsning, långa diskussioner om allt möjligt, berättarglädje. Jag har skrivit dikter så länge jag minns. Som tonåring blev jag alltmer självkritisk och dikterna hamnade i byrålådan.
När jag kom till Sverige upplevde jag för första gången i mitt liv den stumhet som drabbar alla som plötsligt befinner sig i en tillvaro utan uttrycksmöjligheter. Jag upptog skrivandet igen; denna gång på knackig svenska, för att erövra känslan för det nya språket.
Efter 5 långa, ensamma, ordlösa år träffade jag Anders. Vår bok är resultatet av detta möte. Den är vår gemensamma ”integration”.

Anders: Jag hade rest runt i 10 år (och vikarierat på olika chefsjobb i Posten och Postens diligenstrafik. Bott i husvagn och lite där det föll sig.
Men jag hade ingen anledning att klaga. Jag kände mig uppskattad, hade ett intressant och omväxlande arbete, tjänade bra och var duktig på att sätta sprätt på pengarna. Ungkarl var jag och skulle så förbli.
En dag, veckan innan jag fyllde 33, kom jag in i en studentkorridor i Umeå. Och där mötte jag plötsligt min ”spegelbild på grottväggen”, Nahide från Turkiet.


Böcker av författaren:
Inte ... gration