Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Gerami, Mohammad


Jag föddes i en bondefamilj i norra Iran. Min far var kohandlare. Han ville att jag skulle hjälpa honom i hans arbete, istället för att gå till skolan. Det var dagdriveri, trodde min far. Jag missade det första skolåret, men nästa år satte jag mig på skolbänken, tack vare min mors envishet.
Så småningom upptäckte jag världen och orättvisorna. Jag växte upp och blev politiskt aktiv. Prästerna hade tagit över vårt land och började förtrycka alla oliktänkande. De grep en del av mina klasskamrater och lärare. Jag räddade mig genom att fly till kriget som pågick mellan Iran och Irak, men en dag tog militärpolisen mig.
Jag måste fly igen och hamnade till sist i Sverige.
I mitt nya land bestämde jag mig för att skriva, i förhoppningen om att skänka mina medmänniskor glädje, öppna deras ögon för sanningar om livet. Min första roman är skriven på persiska, sedan skrev jag ”Versläsaren och den levande martyren” på svenska. Jag skickade manuset till en litteraturkritiker som svarade mig:
”I varje människa finns en roman. Här finns stoffet till en bra roman, gå rakt på sak och skriv i scener så som du har gjort på sidan…”
Nu ska jag få min första roman utgiven på svenska och den senaste tiden har jag tänkt på örfilen som min far gav mig en gång i tiden. Jag vet inte. Kanske att jag en dag skickar honom blommor som tack.Böcker av författaren:
Versläsaren och den levande martyren
Tand för Tand
De vilsna själarnas gäng