Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Segerstedt Hartelius, Katrin


"Redan när jag var liten ville jag bli författare. Jag skrev långa sagor redan i lågstadiet och då, liksom nu, kände jag mig bekväm med att skriva. Orden bara kom!

Jag tyckte att det var roligt med språk också. Min första bästa kompis kom från Iran och jag lyssnade vetgirigt när hennes familj pratade sinsemellan och jag längtade efter att knäcka koden. Jag förstod aldrig vad de sa, men det gjorde inget. Jag hittade på egna ord istället, försökte prata baklänges och uppfann egna alfabet.

Jag är född och uppvuxen i Uddevalla. Efter gymnasiet och några år med resor flyttade jag till Umeå för att studera. När jag var klar med lärarlinjen bestämde jag mig för att flytta hem till Bohuslän igen. Jag saknade havet och att känna mig infödd. Men istället för att flytta söderut, flyttade jag ännu längre norrut, till Skellefteå. Jag hade nämligen träffat Jonas, mannen jag är gift med idag. Nu bor vi i Kåge med två barn och två katter, en stor trädgård och en massa renovering på agendan.

Jag arbetar som lärare i svenska som andraspråk i Skellefteå. Ett fantastiskt yrke. Perfekt för en som är intresserad av språk, kommunikation, text och grammatik. Och numera är jag visst författare också. Mitt barn-jag hoppar av glädje!"

Böcker av författaren:
Lyckligt drabbade