Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Zakris arv
Av Lundgren, Åke


Bakerom där n' Zakri har ven.

Det var talesättet man tillgrep när man ville beskriva en plats som låg otillgängligt och kanske inte ens fanns – utom möjligen i fantasin.

Om en sådan plats, Qwaas i det inre av Västerbotten, handlar Åke Lundgrens nya bok. Det är berättelsen om n' Zakri och a'Sara och det oundvikliga arvet; om levande och döda genom flera generationer.

Det är också berättelsen om en man och en kvinna som i skuggan av andra världskriget försöker skapa en gemensam framtid – trots fattigdom och stängda grindar.

Vad hade Gud egentligen för avsikt med allt detta? Fanns det en mening? Är vi alla en del av skapelsens stoft? Och finns i så fall något som förenar?

Zakris arv är Åke Lundgrens tjugosjätte bok; en roman, en släktkrönika och en skröna med rötter i det västerbottniska berättararv som Åke Lundgren själv är en del av.

"Författarens språk är berörande vackert och ytterst uttrycksfullt, intensivt i sin beskrivning av människor, miljöer och händelser. Intressanta är Lundgrenstankar kring den hela tiden närvarande religionens betydelse för berättelsens människor."
Ingvar Engvén, BTJ-häfte nr 20, 2014

Inb. 230 sid. Utg. 14
ISBN: 978-91-86621-96-4
Pris: SEK 235.00