Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Skärvor av glas
Av Edvall, Karin


Sverige 1772. Gustav III är kung. En miljon människor bor i Sverige, och medellivslängden ligger på 35 år.

”Finns det ingenting som är större än glas, skulle jag vilja fråga far, men vågade inte.” George Wilhelm Henzén växte upp på ett glasbruk utanför Säffle, och hela hans värld kretsade kring glas. Men om far fått frågan skulle han ha svarat: ”Häda inte min son, du vet mycket väl vem som har placerat oss just oss i glashyttan.” En värld utan Gud existerade inte.
George Wilhelm reste över till Finland och när han återvände långt senare anade knappast någon vad han lämnade bakom sig. Få kände till de två sönerna med samma namn. Den ena fanns hos sin morfar på Strömbäcks glasbruk utanför Umeå, och den andre var bagarlärling i Åbo.
Skärvor av glas är baserad på en rad verkliga händelser.

Karin Edvall har skrivit romaner och dokumentärer, både i kvinnohistoria och i medicinhistoria. Skärvor av glas är hennes femte roman.
De bortglömdas skuggor, 2002 ”… frilägger med medkänsla kvinnornas livsvillkor och omständigheter; så här kan det ha varit, detta är belagt, så mycket vet man – och just det stramt faktiska bredvid osäkerheten, att hon bara till hälften fyller i, gör det så oavslutat upprivande.”
Pia Bergström Edwards, Aftonbladet

Inb. 256 sid Utg. 17
ISBN: 978-91-87949-63-0
Pris: SEK 240.00