Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Dagar som återstår
Av Lundin Göran


Carl-Magnus är frilansjournalist och åker till S:t Petersburg i Ryssland för att skildra stadens skuggsidor. Året är 1998 och den organiserade, ryska brottsligheten har fortfarande stort inflytande på samhället.

Carl-Magnus har egna rötter i S:t Petersburg, rötter som sträcker sig ända tillbaka till revolutionen 1917. Kontakten med två kvinnor, varav den ena är svenska, kommer att förändra hans liv dramatiskt. Han får insyn i den smutsiga verksamheten på det jättelika häktet Lebedeva och upptäcker kopplingar ända in i det svenska kungahuset.

Parallellt får läsaren följa en rysk maffiaboss väg från småhandlare till inflytelserik affärsman.

Dagar som återstår har dokumentär grund. Göran Lundin, Skellefteå, har mångårig erfarenhet av S:t Petersburg, ända från slutet av 1980-talet. Tillsammans med fotografen Erland Segerstedt har han gjort foto-reportageboken Entusiasternas väg – från Leningrad till S:t Petersburg.


"Göran Lundin har skrivit en spännande historia och han är en ypperlig berättare med ett språk och kunskaper som lockar. Det här är en bok man inte släpper ifrån sig och det finns en öppning för en fortsättning."
Åke Johansson, Tidningen KLASS (Föreningen Arbetarskrivare)

Inb. 280 sid Utg. 18
ISBN: 978-91-87949-85-2
Pris: SEK 225.00