Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Konungarnas konung från Baklandet NY UPPLAGA
Av Lundholm Kent


Konungarnas Konung dyker ofta upp i den lilla byn Baklandet på någon av sina blänkande mopeder. Han är byoriginalet som behandlas med största respekt av de andra invånarna. När han är hemma sitter på sin tron i köket och håller brandtal över de som varit onda.
Men i hans hus kommer och går en mörk figur, dag som natt, genom väggar, golv och tak, som han inte rår på; en skugga från hans barndom.

”Konungarnas konung i Baklandet” är en roman som drabbar läsaren med full kraft och som bitvis är mycket smärtsam att läsa. Kent Lundholms stora genombrott som författare.


"Han befolkar sin roman med människor som både har lyten och är komiska, men han skildrar dem med stor värme och stark solidaritet och visar sina romanfigurer stor respekt. Udda och avvikande människor är också begripliga." /Åke Svidén, Sundsvalls Tidning

"Han skriver så nära och stilistiskt briljant att romanen nästan antar filmiska dimensioner. Och trots att jag inte ens var född då får Kent Lundholms prosa mig att sakna en tid som för evigt är borta, den landsbygd där så många av oss har våra rötter." /Caroline Thorén, Norran

Danskt band 360 sid Utg. 21
ISBN: 9789188965264
Pris: SEK 250.00