Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Marmeladträdet
Av Palm, Mimmi


Mimmi Palm är född 1958 och bosatt i Stockholm. Hon arbetar som journalist och var bland annat med och startade tidskriften Bang. Hon debuterade 2009 med diktberättelsen I randig skjorta i kylfack. Hon har även publicerat dikter i olika tidskrifter, bland annat ETC och Lyrikvännen, och i antologier som Poeternas Estrad samt framfört dikter på olika scener.

Ett urval dikter ur Marmelad­­trädet, inlästa av Mimmi Palm, är en del av orkesterverket Fem årstider. Verket av tonsättaren Marie Samuelsson är en ödesmättad replik till Vivaldis De fyra årstiderna och har bland annat framförts i Berwaldhallen i Stockholm.

”I vårt allt varmare klimat är Fem årstider en elegisk och suggestiv kommentar till Vivaldis mer oskyldiga och oförstörda naturskildringar.
Mimmi Palms dikter ger bildtäta skildringar av de olika årstiderna, men de är stilla betraktelser som präglas av mystik, mörker, moln som saktar in och höst­vinden som stillnar.”
Mats Hansson, Berwaldhallens
konsertprogram 2017.

Ur Dagensbok.com
"Dikterna som följer varje inledning med bron tar sällan upp mer än fem-sex rader, ofta kortare än så. Som spröda tankar som får ta plats på sidorna och sällan tyngs ner av mer än en enstaka punkt i slutet av varje dikt. Betraktelser som samtidigt är lätta och precisa, fångade innan de formats och stelnats till färdigserverade slutsatser.
Det är skönt så. På det sättet tar Mimmi Palm med oss över bron, genom årstiderna, och låter oss uppleva den urbana naturens växlingar jämsides med henne och i hennes balanserade språkkänsla.
Den sista dikten påskiner att även om det här är stoppljuset, bokens sista sida, så fortsätter allt det andra: årstiderna och tiden. Stoppljuset lyser rött, men tornuret av guld fortsätter framåt. Vi fortsätter framåt. Språket och dikten tar inte slut här, vår promenad fortsätter."
Eva Wissting
Dagensbok.com


Danskt band, 84 sid Utg. 18
ISBN: 978-91-87949-79-1
Pris: SEK 140.00