Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Arktisk feber
Av Törnebohm, Tobias


Arktisk feber är en bok om att förverkliga en dröm och att våga sig ut i det okända.Läsaren får följa med på en fängslande och dramatisk segling upp till Svalbard och den 80:e breddgraden – allt rikt illustrerat med unika bilder, kartor och anekdoter om miljön och historiska polarfärder.

Tobias Törnebohm bjuder med läsaren ombord på 37-fots havskryssaren s/y Bölja för en segling mot det yttersta norr i ljusa nätter. Han visar upp ett vidunderligt islandskap, möten med unikt djurliv och berättar om frustrationen och rädslan när utrustning fallerar och naturens makter tar över. Törnebohm skildrar den sammanhållning som bildas ombord och de dubbla känslorna kring att avskärmas från omvärlden.

Titeln Arktisk feber syftar till den längtan efter fria isvidder som drev förra sekelskiftets polarfarare i jakten mot Nordpolen … men den arktiska febern står även för vår tids klimatförändring som inte bara hotar Arktis med smältande isar, utan hela vår planet.

Tobias Törnebohm är civilingenjör med segling som sin stora passion. Han växte upp i Skåne, har seglat sedan barnsben och bor nu på Stora Essingen i Stockholm. Tobias har under flera år organiserat långseglingar där vänner följt med på olika etapper och han är även verksam som föreläsare. Arktisk feber skildrar Tobias första segling till Svalbard och är hans debut som författare.

”Boken fångar på ett mycket fint sätt äventyret Svalbard. Läs och få inspiration till dina egna drömmar!”
Ola Skinnarmo, Äventyrare och förste svensk på skidor till Syd- och Nordpolen

Kart. 274 sid. Rikt ill. Utg. 15
ISBN: 978-91-87949-12-8
Pris: SEK 270.00