Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Våra älskade trädgårdsrum i norr
Av Carlander, Laila


Går det att skapa praktfulla trädgårdar i norra Sverige? Ja, det är många som vet att det går att skapa paradisiska trädgårdar här!

I Laila Carlanders trädgårdsbok får ni följa med på hennes resa genom femton av Norrbottens vackraste trädgårdsskapelser i zon 5 till 7, med tips på spännande växter och många goda råd från erfarna trädgårdsmänniskor - råd för alla som vill skapa ett bättre mikroklimat för sina växter, i norr likväl som i söder.

De trädgårdar hon besöker spänner över ett brett fält; från de med en djungel av exotiska växter, över den ekologiska, den konstfyllda, den skogsnära till den med tydliga rum och genomgående färgteman.

Boken är både en faktabok och en skönlitterär dagboksresa i text och bild genom Lailas norrländska sommar. En hyllning till livet och till de särskilt fantastiska trädgårdar som skapas under midnattssolens ljus.

Laila Carlander bor tillsammans med sin familj i Svartöstaden utanför Luleå. Hon har gedigen erfarenhet från arbete i handelsträdgårdar. Numera driver hon själv upp växter och säljer från egen trädgård.

"Jag ska villigt erkänna att jag var minst sagt skeptisk när jag fick boken i min hand.Ytterst få trädgårdsböcker har något vettigt att säga om odling i norr.
Även upplägget fick mig att tveka. "Skönlitterär dagboksresa i text och bild" lät inte lockande. Trädgårdsböckerna i min egen hylla är faktaspäckade och ska helst likna uppslagsverk.
Men Laila Carlander fångar mitt intresse direkt. Hon är som jag intresserad och ser vad som händer. Låter sig fascineras av växtkraft och skönhet.
Nyfikenhet och intresse för människorna och deras trädgårdar lyser mellan raderna och snart har vi tillsammans vandrat igenom 15 olika trädgårdar i Norrbotten.
Jag skriver 'vi' eftersom jag som läsare är hennes följeslagare och jag noterar tips om odling och växter."
Pär Lindström, Norran

Kart. 250 sid. Fyrfärg Utg. 16
ISBN: 978-91-87949-52-4
Pris: SEK 260.00