Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Flyttfåglarna
Av Henricson, Inger


Romanen Flyttfåglarna är en fristående fortsättning på Stannfåglarna, som utkom 2010 och handlar om författarens farföräldrar i Västerbottens inland.

I Flyttfåglarna fortsätter hon berättelsen och följer tre systrar ut på arbeten och utbildningar.

"Kvarteret präglas av nobel värdighet. Husen är som kolosser av sten och tegel bakom höga murar och lockar definitivt inte till spontana besök. Inte ens murgrönorna, som gör allt för att mjuka upp fasaderna, kan dölja det förnäma allvar som vilar över området. Alice tänker på de öppna ängarna hemma med vilda hallonsnår, smörblommor, daggkåpor och ängskovall. Så tafatta och vilsekomna de skulle se ut här.

Herr Larsen bromsar in vid järngrindarna till ett stort trevåningshus i rödbrunt tegel. Hon ser på den breda stentrappan och de stora, säkert också tunga ekdörrarna och känner sig med ens som en nykläckt fågelunge, naken, sårbar och oförmögen att flyga. Men nu är hon här, det är bara att ta tjuren vid hornen. Så hon tar sina väskor och kliver med raska steg upp för trappan och går rätt in genom den pampiga entrén. Efteråt får hon veta, att hon då gör sitt första regelmässiga övertramp.

Hon skulle förstås ha gått köksingången."

Inb. 522 sidor Utg. 16
ISBN: 978-91-87949-43-2
Pris: SEK 265.00