Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Vi blir det vi ser
Av Storgårds, Birgitta Maria


Birgitta Maria Storgårds, ett grässtrå inom den livskraftiga finlandssvenska litteraturen, har sammanställt en helhet av drygt sextio korta prosatexter, många berättande, de flesta reflekterande och ibland rentav lyriska – var och en med sin egen tonart och rytm men ändå också i relation till varandra.
Författaren är född år 1949 i Helsingfors och bosatt i Raseborg. 2004 debuterade hon med en diktsamling och 2012 med en barnbok. Vi blir det vi ser är hennes femte skönlitterära bok.

”Texterna är måleriska och ofta flödande. De blir som små inblickar i olika världar ...”
(Camilla Lindberg, Västra Nyland)

”Inget ämne är för stort eller för litet. /.../ Prosatexterna upptar merparten av boken men här finns även ett mindre antal dikter. Och det är i dikterna som författaren är bäst. Här kommer hennes bildspråk till sin rätt och iakttagelserna blir tydligare. Birgitta Maria Storgårds lyrik får vi förhoppningsvis se mer av.”
(Margareta Lilja-Svensson, Tidningen Kulturen)

”I sin femte bok reflekterar Birgitta Maria Storgårds i korta texter – ibland också i rytmisk dikt - kring samhället i förändring med indragen service eller barndomsminnen. Tonen är lågmält lakonisk, iakttagande.”
(SE, Löntagaren)

”Jag uppskattar det korta konceptet väl medveten om svårigheterna att med några få ord kunna uttrycka väsentligheter. Samtidigt ger Birgitta Maria Storgårds rum för läsarnas egna reflexioner i en anda av Olof Lagercrantz.”
(Benita Ahlnäs, Hembygden)

”Mycket av det Birgitta Maria Storgårds skriver väcker igenkännandets glädje, men kanske också smärta för den som har upplevt en retreat men också intryck som ’att det börjar smaka grädde av allt det goda’. Slutet öppnar sig i de två sista meningarna som redan de är värda bokens pris.
Jag fascineras av Birgitta Maria Storgårds språk likt krumsprång i det gröna. Det handlar om ett flöde av ord och meningar med överraskande ordvändningar. Vad menar hon egentligen, frågar man sig under läsningens gång? - - -
Vi blir det vi ser är en tankeväckande bok, grön som gräset och skogen med snårig undervegetation men också med vindfläktar som ibland blåser upp till storm.”
(Benita Ahlnäs, God Tid)

Danskt band, 156 sid. Utg. 16
ISBN: 978-91-87949-48-7
Pris: SEK 185.00