Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Skärvor av liv
Av Salomonsson, Anita


Ett svepande penndrag mellan liv och död, en färd genom minnen, möten och upplevelser med barnaskorna ännu på. Med ett vanligt hus med rutigt tak som utgångspunkt beger sig Anita Salomonsson ut i en stor och alldeles okänd värld. Med en blick som lika svultet som aningslöst sväljer allt - märkliga hus och byggnader, järnvägsstationer, vilset spretande kyrktorn, bibliotek, butiker på rad och blygsamma små varmbadhus.
 Hon går på gatustenar som stillsamt reflekterar solljuset, med steg som slår eko mellan husgavlarna. Mest märkvärdig tycks henne dock människan, denna ofattbara varelse som trots all den möda och sorg som både omger och drabbar ändå vill överleva.

I Skärvor av liv möter läsaren en Anita Salomonsson som inte framträtt förut – med berättelser om möten och levnadsöden som format hennes eget liv.

"Författaren tecknar miljöer och människor, relationer och en stundtals glädjefylld verklighet. Inte minst kvinnornas oerhört viktiga betydelse för familjernas väl och ve synliggörs. Salomonssons prosa rör sig i intima kretsar av mänskligt leverne – där krafterna hos kärleken, längtan och sveken tillintetgör och levandegör. Utomordentlig litteratur."
Fredrik Wolf, BtJ-häftet

Inb. 332 sid Utg. 17
ISBN: 978-91-87949-64-7
Pris: SEK 245.00