Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Jag, Helga Gregorius NY UTGÅVA
Av Lindén, Birgitta


Med en kyss på hennes panna träder pastor Henrik Gregorius förlovningsringen på Helgas hand.
Han har redan i Helgas unga år dykt upp som gäst i föräldra­hemmet. Slutligen går han till styvfadern och begär Helgas hand. Helga ger också överraskande sitt samtycke.
Äktenskapet som en trygg hamn blir emellertid en chimär, och hon vänder sig i sin nöd till doktor Glas. Men vem är denne man egentligen? Hon riktar sina blickar mot hans händer, hans tablettburkar och medicinskåp.

Jag, Helga Gregorius, pekar i en riktning – mot Hjalmar Söderbergs klassiska roman om doktor Glas. Tidigare har Bengt Ohlsson, i romanen Pastor Gregorius, berättat historien ur prästens perspektiv. Nu tar Birgitta Lindén det djärva steget och låter Helga själv komma till tals!

birgitta lindén är född i Skruv och uppvuxen i Kristian­stad. Efter studier i Lund kom hon till utrikesdepartementet och hamnade i krigets Tyskland 1944. Hon har sedan varvat hemma­fruarbete med informatörsupp­drag inom försvaret. Bland annat har hon varit redaktör för tidskriften Civilt för­svar.

Under ett tiotal år var hon ledare för skrivarcirkeln Skrivlustan på Pensionärs­universitetet i Stockholm, sedemera Senior­universitetet.

Hft, 436 sid. Utg. 17
ISBN: 978-91-87949-74-6
Pris: SEK 240.00