Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  Där man visslar istället för att ropa
Av Johansson, Leif-Göran


det här är historien om Leif-Göran Johansson, som växte upp i väglöst land med en alltid närvarande morfar vid sin sida. Samt en mormor som omslöt honom med kärlek och värme.

Det är också historien om polisen i Storuman, som blev syndikalist och fick hela polisledningen på fall – liksom en berättelse om socialisten och folkbildaren som drev behandlingshem för narkomaner i tjugofem år. En berättelse om kamp, om kärlek och svek, om viljan att förändra, om kooperation och om glesbygd. Ett möte med Olof Palme, en kooperativ resa i Europa och om ett sextonårigt folkbildningsprojekt på Krimhalvön vid Svarta havet.

I samarbete med Ingvar Ohlin-Orrhage tecknar här före detta polismannen Leif-Göran Johansson sitt
äventyrliga liv.

"Där man visslar istället för att ropa är fylld av berättelser om mod, påhittighet och en närmast oförtröttlig vilja att förverkliga det han tror på.
En långdragen konflikt vid dåvarande arbetsplatsen i Storuman, med ringar upp till högsta polisledningen och JO, avgör att att han till sist ger upp sitt yrke. Istället förverkligas tanken på ett okonventionellt men framgångsrikt behandlingshem för drogmissbrukare.
Vännen och före detta journalisten Ingvar Ohlin-Orrhage, har hjälpt till att göra framställningen lättläst och medryckande. Rekommenderas!"
Stefan Holmberg, NorranKart. 200 sid. Ill. Utg. 18
ISBN: 978-91-87949-82-1
Pris: SEK 244.00