Mobil 070-325 42 63
 Fäbodgatan 135 * 931 56 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  SAKNAD - en isländsk familjefar
Av Ohrstedt Johansson, Ingela


”Arni suckar och behärskar sin irritation. Han har sagt till jungfrun att han inte vill ha affärsbesök på söndagar. Vad kan de här damerna ha för ärende som fått henne att släppa in dem? Han riktar blicken mot dörren och ser hur jungfrun bjuder in två kvinnor, en med ett litet barn på armen. Barnens lek avstannar, de tystnar. Alla ser på kvinnorna som står i dörröppningen. Det här är inga bekanta, inga isländska kvinnor, det är uppenbart. Han ser på barnet. Varför har de med sig ett barn? Arni känner familjens blickar på sig. Barnen väntar på vad han ska göra och Kristrun, vad väntar hon på? Han kan inte tänka, kan inte röra sig. Försöker förstå hur det kan vara möjligt att denna kvinna står där på tröskeln till hans matsal.”

Arni är islänning och uppväxt i Västfjordarna på norra Island. Berättelsen börjar år 1918. Han lever då i Reykjavik, är gift, har fyra barn och han driver ett export-importföretag som handlar med Amerika. Allt tycks gå bra för honom, fram till den dag då två svenska kvinnor står på tröskeln till hans matsal.

Saknad är en berättelse om kärlek och svek, katastrofer och ond bråd död, i tiden mellan två världskrig, i tiden mellan ekonomisk yra och kollaps. Romanen har starka dokumentära rötter i författarens egen släkthistoria. Fram träder ett galleri av människor, sammanflätade av relationen till Arni.


Läsarreaktioner

Jag har med ytterst stor behållning läst din bok! Den är på många sätt omrörande och med ett mycket välstämt språk som ”luktade” första hälften av 1900-talet samtidigt som den speglar människans, när allt kommer omkring, fundamentala hjälplöshet.
Skriv mer! Johan

Nu har jag snart läst färdigt. Det är svårt att släppa boken - vill hela tiden bläddra vidare för att se vad som ska hända. Du skriver så bra och jag förstår att berättelsen måste fram.
Eva

Har precis avslutat denna fina bok. Så oerhört imponerad! Språkligt, uppbyggnadsmässigt och rörande! Kommer att rekommendera till alla bekanta o vänner.
Agneta

Inb. 428 sid. Utg. 19
ISBN: 978-91-87949-99-9
Pris: SEK 290.00